•  

Informatica Innovation Forum

'Van data complexity naar data simplicity'

Datum:Dinsdag 3 juni 2014
Tijd:12:00 - 17:00 uur
Locatie:Nieuwegeins Business Center (NBC)
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein






Informatica Innovation Forum
'Van data complexity naar data simplicity'
Dinsdag 3 juni 2014 - NBC, Nieuwegein


Agenda

12:00 - 13:00   Ontvangst met Lunch
13:00 - 13:15   Welkom & Opening
Vincent Harmsen, Regional Sales Director – Informatica
Vincent Winkels, Senior Manager Informatica Professional Services – Informatica
13:15 - 14:00  

From data complexity to data simplicity (lancering Informatica 9.6 - The Intelligent Data Platform)
Todd Goldman, Vice President & General Manager Data Integration – Informatica 

14:00 - 14:30  

The evolution from Apache Hadoop to the Enterprise Data Hub
Graham Gear, Director of Systems Engineering EMEA Cloudera
Bert Oosterhof, Director of Technologies (CTO Office EMEA) – Informatica

14:30 - 15:00  

Break-out sessies

# 1: What's new in Information Lifecycle Management
Informatica

# 2: What's new in Master Data Managment / Product Information Management'
Informatica

15:00 - 15:30  

Pauze

15:30 - 16:15
 

Break-out sessies

# 1: Data(warehouse) rationalization: cost effective access to Big Data
Jorgen Heizenberg, CTO BIM NL – Capgemini

# 2: Test Data Management transformatie voor een grotere Business Value
Ewald Roodenrijs, Business Development Manager Benelux – Cognizant

# 3: Data 2 Diamonds factory!
Henk van Haaster, BI Teamlead – CGI

16:15 - 17:00  

Key-note presentatie
Sander Duivestein, Trendwatcher – Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie

17:00 - 17:15  

Q&A en afsluiting door dagvoorzitter
Vincent Winkels, Senior Manager Informatica Professional Services – Informatica

17:15  

Borrel


Omschrijving break out sessies
What's new in Information Lifecycle Management?
Mike van Eerd, Account Executive ILM Benelux & Nordics, Informatica
Arjan Hijstek, Principal Sales Consultant, Informatica 

In deze sessie leert u alles over het verhogen van applicatieperformance, het besparen van opslag- en/of applicatiekosten, het waarborgen van data privacy en het handhaven van compliance. Wij geven onze visie op het uitzetten van oude applicaties (decomissioning), waarvan de data bewaard moet blijven. Hoe u live data kunt archiveren en hoe u ervoor kunt zorgen dat de privacy van de data gewaarborgd blijft door het maskeren van gevoelige data, het maken van data subsets voor gebruik in niet-productieomgevingen en ten slotte hoe u test data kunt genereren.

What's new in MDM / PIM?
Ronald de Boer, Account Executive MDM Benelux & Nordics, Informatica
Barry Wildhagen, Sales Consultant, Informatica 


Deze sessie geeft u inzicht in Master Data Management en Product Information Management. Hoe verkrijgt uw organisatie “one single version of the truth”  op gebied van klant, product, leverancier en locatie? We gaan in op het gebruik van MDM in de Cloud en laten u zien hoe een PIM-oplossing past binnen een strategisch MDM-initiatief. PIM draagt zorg voor het beheer van producten in de breedste zin van het woord; product life cycle, catalogs, prijzen en images. Wij geven u inzicht in de relatie en het verschil tussen MDM en PIM.

Data(warehouse) rationalization: cost effective access to Big Data
Jorgen Heizenberg, CTO BIM NL, Capgemini 

Many organization are confronted with an increase in internal and external data, both structured as well as unstructured. Also there is an increased understanding that more data utilization can help create value. This has an impact on performance, data storage, hardware (like CPU or memory) or increased prices of software licenses. Capgemini has built a solution to offload data from various sources to a Hadoop based Data Lake with frontend integration. The result is that all data is available via a secure single access layer in a cost effective way. In this session, you will learn about this joint Capgemini / Informatica solution and how it can help your business. 
Test Data Management transformatie voor een grotere business value
Ewald Roodenrijs, Business Development Manager Benelux, Cognizant

In welke industrie u ook werkzaam bent, snelheid en wendbaarheid zijn ten allen tijde belangrijk. Bedrijven die snel applicaties of diensten kunnen uitrollen voor medewerkers, klanten of partners zijn sterker dan hun competitie en kunnen daar hun voordeel mee behalen. kwalitatief hoogstaand Test Data Management is vaak zeer kostbaar en vormt vaak de bottleneck bij het snel uitrollen van applicaties. TDMaxim is een aanpasbaar test data solution framework die de Test Data Management diensten van Cognizant combineert met de Information Lifecycle Management Software van Informatica. Leer in deze sessie hoe u minder geld uit geeft voor Test Data Management en toch uw business sneller en wendbaarder maakt.
Data 2 Diamonds factory!
Henk van Haaster, BI Teamlead, CGI 

In het huidige economische klimaat zijn overnames, fusies en ontvlechtingen aan de orde van de dag. Dit heeft direct impact op de IT strategie en de bijbehorende applicaties. Het motto is vaak standaardiseren, rationaliseren en saneren van het applicatielandschap met als doel kosten te besparen. Met de Data Migration Factory van CGI ontzorgt CGI haar klanten door met een standaard methodiek, zeer snel en met een hoge kwaliteit data te migreren van de oude naar de nieuwe applicatie. In de Factory maakt CGI gebruik van de Informatica producten zoals Powercenter, Data Quality en Data Masking. Tijdens deze sessie ontdekt u hoe u een migratietraject kunt versnellen en hoe u aan de business kunt garanderen dat alle data uit de oude applicatie is gemigreerd naar de nieuwe applicatie.


De 'data-centric enterprise' biedt kansen voor iedereen: het sturen op basis van realtime strategische informatie, het realiseren van een integraal klantbeeld en het efficiënt inrichten van supply chains.

Maar hoe realiseren organisaties een 'data-centric' wereld voor zichzelf? Door de enorme datavolumes en -verscheidenheid komen daar veel vragen bij kijken. De stap van 'data complexity' naar 'data simplicity' is daardoor misschien wel de grootste uitdaging waar organisaties voor staan.

Toch is de stap naar 'data simplicity' snel en flexibel te zetten. 'Next Generation Data Integratie' maakt het centraal stellen van data mogelijk met innovaties en nieuwe technologieën op het gebied van: 

  • Big Data
  • Data Kwaliteit
  • Master Data Management
  • Data Privacy
  • OnDemand informatievoorziening en
  • Cloud Data Integratie

Tijdens het 'Informatica Innovation Forum' lanceren we Informatica 9.6 - waarin ’s werelds enige Virtual Data Machine ‘Vibe’ een prominente rol heeft. Bovendien presenteert Cloudera de laatste trends op het gebied van Big Data. Tot slot presenteren onze partners Capgemini, Cognizant en CGI hoe u de waarde van uw data kunt verzilveren. Dit allemaal aan de hand van de nodige praktijkvoorbeelden.

Laat u inspireren tijdens het 'Informatica Innovation Forum', het meest innovatieve event voor IT en business!

Reserveer uw plaats(en) voor dinsdag 3 juni 2014 en schrijf u kosteloos in.


Sponsors

Cognizant logoCapgemini logo CGI logo

Over sponsors

Cognizant logo

Cognizant
Cognizant (NASDAQ: CTSH) is een vooraanstaande dienstverlener in informatietechnologie,  consultancy en business process outsourcing-services. Cognizant werkt in nauw partnerschap met ’s werelds grootste organisaties om hun concurrentiepositie te versterken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Teaneck, New Jersey (Verenigde Staten). Cognizant combineert een passie voor klanttevredenheid, technologische innovatie en diepgaande industrie- en bedrijfsproceskennis met een wereldwijd samenwerkend  personeelsbestand. Cognizant heeft wereldwijd meer dan 50 delivery centers en ongeveer 162.700 werknemers (per 31 maart, 2012). Cognizant heeft een NASDAQ-100 en S&P 500-notering en is verder genoteerd in de Forbes Global 2000 en Fortune 500. De organisatie behoort hiermee tot de bestpresterende en snelstgroeiende bedrijven in de wereld. Bezoek onze website www.cognizant.com of volg ons via Twitter: @Cognizant.
 

Capgemini logo


Capgemini

Met meer dan 130.000 mensen in ruim 40 landen is Capgemini wereldwijd een van de meest vooraanstaande aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. In 2013 rapporteerde Capgemini Group een omzet van 10,1 miljard euro. Samen met zijn klanten creëert en realiseert Capgemini resultaatgerichte business- en technology-oplossingen, toegesneden op de klantbehoefte. Als een cultureel diverse organisatie heeft Capgemini zijn eigen onderscheidende manier van werken, de Collaborative Business ExperienceTM. Hierbij maakt Capgemini gebruik van het wereldwijde leveringsmodel Rightshore®. Kijk voor meer informatie op www.capgemini.nl/bim of lees onze blog www.capgemini.nl/bimblog.

CGI logo

CGI

CGI, opgericht in 1976, is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van informatie-technologie en bedrijfsprocessen. CGI levert kwalitatief hoogwaardige business consultancy, systeem-integratie en outsourcing services. Met 71.000 professionals in 40 landen heeft CGI een leidende positie binnen de sector wat betreft on-time en on-budget projecten. Door optimale afstemming op de bedrijfsstrategie van de klant worden de beste financiële resultaten behaald. Kijk voor meer informatie op: www.datatodiamonds.com.